Veel gestelde vragen

Vraag over mala's en sieraden...

Kan ik ook een sieraad op maat laten maken?

Dat kan zeker! Je kunt de edelstenen kiezen die je wilt en kan precies aangeven hoe je je sieraad wilt hebben. Je hoeft hiervoor alleen dit formulier in te vullen. Mochten er nog onduidelijkheden zijn zullen wij contact met u opnemen via de mail.

Ik zie een armbandje maar wil dat model met andere edelstenen, kan dat?

Ja dan kan zeker! Ik kan bijna alle armbandjes maken op verzoek. 

Hou er rekening mee dat sommige kraaltjes zulke kleine gaatjes hebben dat ze niet op juweliers elastiek passen en daarom rijg ik ze dan op zilverdraad. 

Als ik een armbandje of ketting op zilverdraad maak moet er altijd een slotje aan.

Als er bij een sieraad staat dat het uitverkocht is kan ik het dan echt niet meer bestellen?

In principe is de voorraad van de webwinkel up to date maar het kan wel zo zijn dat ik de betreffende edelstenen nog heb of nog kan bestellen. Laat me even

per email weten om welk sieraad het gaat en ik ga voor je kijken of ik het alsnog kan leveren. 

Hoe meet ik de juiste armbandmaat?

Neem een flexibel meetlint en doe deze strak om de pols net na de hand, tel bij de uitkomts 1,5cm op en je heb de juiste armbandmaat.

Heb je geen flexibel meetlint neem dan een touwtje, leg dit strak langs de pols en leg daarna het touwtje langs een lineaal voor de exacte maat. Tel er 1,5 cm bij op en je hebt de juist armbandmaat. 

Hoe meet ik de juiste kettingmaat?

De lengte van een ketting is heel persoonlijk. Er staan standaard lengtematen bij de bestelopties. Staat je maat niet tussen de standaardmaten vul dan de gewenste lengte in bij opmerkingen zodat ik de ketting naar jouw wens op maat kan maken. Voor het opmeten van de juiste lengte neem een touwtje en leg dit rond je hals. Bepaal de juiste lengte en leg het touwtje langs een liniaal zo heb je de juiste maat. 

Vraag over mijn bestelling...

Wat is de levertijd van de sieraden?

Sieraden worden op maat gemaakt zodra de bestelling geplaatst is via de webshop,  de standaard levertijd bedraagt  2 tot 5 werkdagen. 

Wat zijn de verzendkosten?

Verzendkosten binnen Nederland bedragen €4,50 voor België €13,50 

Kan ik mijn bestelling retourneren?

Nee dat is helaas niet mogelijk. Sieraden die u via deze webwinkel koopt worden op maat volgens de door u ingevoerde specificatie gemaakt. Het herroepingsrecht is dan ook niet van toepassing.

Kan ik mijn bestelling versturen als cadeautje?

Ja, dat kan zeker! Stuur mij voor of direct na je bestelling even een mailtje dan bespreken we de mogelijkheden.

Ik heb een bestelling geplaatst, maar geen bevestiging ontvangen. Klopt dit?

Als je een bestelling plaatst krijg je direct per mail een bevestiging met daarbij de factuur. Heb je deze mail niet ontvangen, check dan je spam map of ongewenste email. Wellicht heb je de mail daar ontvangen. Is dit niet het geval, neem dan contact met ons op.

Gebruik je echt zilver?

Ik krijg weleens de vraag of ik echt zilver gebruik in de sieraden die ik maak omdat het na verloop van tijd kan gebeuren dat het zilver van het armbandje verkleurt of zwart wordt. Ik kan je geruststellen het is echt sterling zilver en dat zwart worden is juist een teken dat het om echt zilver gaat. Het verkleuren van zilver komt bij elk gehalte zilver voor. Met een zilver poetsdoekje kan je de verkleuring verwijderen. Zelf bewaar ik zilveren sieraden in plastic gripzakjes als ik ze niet draag omdat dit helpt de verkleuring te voorkomen. 

Hoe kan ik mediteren met mijn mala en hoe kan ik een intentie meegeven?

Als je de mala wilt gebruiken om te mediteren (een intentie te zetten) dan hang je de mala over je middelvinger met het kwastje of hanger op je handpalm, houd je wijsvinger omhoog en gebruik je duim om een kraal door te schuiven. In principe raakt je wijsvinger de mala niet. Dus elke keer als je je intentie (mantra) herhaalt schuif je een kraal op. Zodra je bij je guru kraal bent weet je dat je 108 herhalingen hebt gedaan en dan keer je je mala om, je gaat nooit over de guru kraal heen.

De guru kraal wordt niet tot de herhalingen gerekend, het is een markering voor het beginpunt, keerpunt en einde van een cyclus, deze guru kraal gebruik je alleen om te keren en terug te gaan langs de 6mm kralen.

De eerste kraal die je gebruikt als je gaat mediteren is de eerste 6mm kraal aan de linkerkant van je guru kraal.

Ga ergens rustig zitten met je mala, als je wilt in kleermakerszit. Zorg ervoor dat je niet afgeleid wordt door je telefoon of door te fel licht. Leg je mala in je hand met het kwastje in de handpalm en de kralenstreng over je middelvinger. Houd je wijsvinger omhoog want deze mag de mala niet raken. Er wordt gezegd dat de wijsvinger het ego kan vertegenwoordigen en je ego is je grootste obstakel bij het bereiken van je doel. Sluit dan je ogen en herhaal, al dan niet hardop, je intentie (wens of mantra) en herhaal dit bij iedere kraal en trek dan de volgende kraal met je duim naar je toe. Je mag deze intentie verkorten tot een woord wat je zelf hangt aan de intentie. Bijvoorbeeld: ik wil rijk worden, dan is je intentie geld.

Let op dat je dit altijd met liefde doet, je vraagt. Als je intentie gezet is mag je hem loslaten, de wet van aantrekking doet de rest.

Een intentie zetten werkt het best als je deze oefening twee keer per dag doet.

Je kunt je mala vanaf nu dagelijks dragen en iedere keer als je hem ziet zal je herinnert worden aan je intentie. Denk er niet te veel over na maar ga het gewoon ervaren.