Intentie mala, een krachtig instrument om je leven te veranderen

Gepubliceerd op 10 november 2023 om 18:48

Intentie mala, een krachtig instrument om je leven te veranderen.

Het is echt al jaren geleden dat ik vast liep in mezelf. Ik heb in deze periode mijn eerste mala gekocht. Een mala van verschillende kleuren amazoniet met een lotusbloem bedeltje. Omdat deze mala geregen was op elastiek kon ik hem alleen gebruiken bij mediteren en niet dagelijks dragen. Langer haar met een elastisch edelsteensnoer is geen goede combinatie. Telkens als ik hem omdeed zat mijn nekhaar ertussen, geen pretje. Dat moest toch anders kunnen en zo is het voor mij begonnen. Ik ben mijn eigen mala’s gaan maken. Elk knoopje krijgt een intentie mee en intuïtief stel ik de mala samen door de intentie te combineren met mijn keuze van bepaalde edelstenen.

 

Wat is een mala?

Het woordje Mala kun je in tweeën delen: MA betekend in het Sanskriet moeder, LA cirkel of eenheid.

Hier in het Westen wordt de mala vooral vanwege de schoonheid gebruikt en omdat het ons verbindt met onze vrouwelijke energie en ons innerlijke zelf. Door de mala te maken van edelstenen zet je nog eens extra kracht in doormiddel van de werking van de betreffende edelstenen. 

Eigenlijk is de mala een gebedssnoer van kralen met een vergelijkbare functie als de rozenkrans in het christendom. Een mala wordt gebruikt binnen het Hindoeïsme en Boeddhisme tijdens het zingen van de mantra’s. Het meerdere keren doorbidden van de mala wordt in het Sanskriet japa (spreek uit djaap) genoemd. Het is een hulpmiddel om van normaal naar hoger bewustzijn te komen. Een mala bestaat gewoonlijk uit 108 kralen, een guru- of goeroekraal en een kwastje. Het kwastje staat symbool voor de duizendbladige lotusbloem. Het kwastje is een krachtige bevestiging van wie je bent: je bent prachtig en je straalt, ongeacht je situatie.

 

Waarom 108 kralen?

108 wordt beschouwd als heilig getal. Er wordt gezegd dat stervelingen 108 aardse verlangens hebben. Boeddha zou 108 beproevingen hebben moeten doorstaan om verlichting te bereiken. De diameter van de zon is 108 keer de aarde.

De gemiddelde afstand van de maan tot de aarde is 108 keer de diameter van de maan.

108 kralen is dus niet zomaar gekozen.

 

Hoe gebruik je je mala?

Je kunt je mala dagelijks dragen. Als je een krachtige intentie meegeeft die oprecht is en met volledige aandacht vanuit je hart komt, zal je iedere keer als je je mala ziet herinnerd worden aan je intentie. Je kunt je mala om je nek hangen maar je kunt hem ook een paar keer om je pols wikkelen en hem zo dragen. Het is wel belangrijk om even na te gaan of jouw mala op zijde of nylon geregen is. Zijde is kwetsbaarder en daarom adviseer ik deze alleen om je nek te dragen zodat er minder spanning op komt, waardoor je langer plezier zult hebben van je mala.

Je gebruikt je mala om intenties (verlangens) voor je te verankeren. Een intentie is een wens of verlangen en iedere keer als je je mala ziet of omdoet helpt deze je herinneren aan je intentie waardoor deze meer en meer bekrachtigd wordt. Als je eenmaal een intentie hebt meegegeven laat het dan los. Je mala doet de rest en vertrouw daar ook op. Ik kan me voorstellen dat je je mala het liefst 24 uur per dag bij je houd, dat kan ook hoor maar een mala is niet om mee te slapen, dus leg hem ’s nachts gewoon op je nachtkastje.

 

Hoe werkt dat, een intentie zetten

De mala wordt gebruikt om mantra’s te tellen tijdens het mediteren. Een mantra is een herhalend woord of geluid dat tijdens het mediteren helpt om gefocust te blijven. Kies een woord, zin of geluid en ga dat herhalen. Kies iets wat past bij wat je op dat moment wilt bereiken, zo zet je een intentie. Als je de mala wilt gebruiken om te mediteren (of om een intentie te zetten) hang dan je de mala over je middelvinger met het kwastje op je handpalm, houdt je wijsvinger omhoog en gebruik je duim om de kraal steeds door te schuiven. In principe raakt je wijsvinger de mala niet. Dus elke keer als je je mantra (intentie) herhaalt schuif je een kraal op.

De goeroekraal (de grote kraal middenvoor of je hanger) wordt niet tot de herhalingen gerekend, het is een markering voor het begin en einde van een cyclus. Deze goeroekraal gebruik je alleen om te keren en terug te gaan langs de 6mm kralen. De eerste kraal die je gebruikt als je gaat mediteren is de eerste 6mm kraal aan de linkerkant van je goeroekraal. Je kan ervoor kiezen om vaker met je mala te mediteren, dat is geen probleem maar blijf niet je vraag, lees intentie, herhalen want dat komt over alsof je iets wilt afdwingen en dat is nergens voor nodig. Geef het gewoon tijd.

De energie die je meegeeft met je meditatie zal nog lang voor je doorwerken. Als je een nieuwe intentie wilt zetten doe dat dan na de volle maan. Met volle maan kan je je edelsteenmala trouwens ook in de vensterbank leggen zodat hij opnieuw kan opladen.

 

Ga het gewoon doen. Draag een mala en geef hem een intentie mee zodat je weer in je kracht komt en kan bereiken wat je het liefste wilt.

 

Ik heb bovenstaande in mijn eigen woorden uitgelegd, dit is mijn ervaring en mijn visie en ik zie het als mijn missie om zoveel mogelijk vrouwen dit gevoel te laten ervaren. Ik ben wel heel benieuwd naar jouw ervaring met je mala, dus deel het gerust hieronder. 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.